2016 is het jaar van het boek

8 januari 2016

2016 is uitgeroepen tot Jaar van het Boek, een initiatief van de KB, de CPNB, het Letterkundig Museum, Bijzondere Collecties en de Leescoalitie. Op 4 januari heeft de landelijke aftrap in Amstelveen plaats gevonden.

In dit jaar is er extra aandacht voor het boek en het plezier van lezen. Een feestelijk jaar waarin het boek in al zijn verschijningsvormen wordt gevierd, vraagt om een feestelijke start. Op 4 januari vond daarom de landelijke aftrap plaats te Amstelveen in Bibliotheek Amstelland /Boekhandel Venstra. Daarnaast vonden op datzelfde moment in heel het land lokale initiatieven plaats bij bibliotheken, boekhandels, uitgeverijen en leesclubs.
Tijdens de kick off in Amstelveen werden de plannen voor het Jaar verder uit de doeken gedaan, bracht Nico Dijkshoorn een Ode aan het Boek en gaf minister Jet Bussemaker om 16.00 uur het officiële startsein voor 2016 Jaar van het Boek.

2016 Jaar van het Boek is een initiatief van de KB, de CPNB, het Letterkundig Museum, Bijzondere Collecties en de Leescoalitie. Er worden vele festiviteiten rondom het boek in bibliotheken, boekhandels, bedrijven, onderwijs en andere (literaire) instellingen georganiseerd; van boekbesprekingen tot prijsuitreikingen, van (lees)acties tot exposities. Kijk voor meer informatie op www.2016jaarvanhetboek.nl

bron: 2016jaarvanhetboek.nl