Eyckelbergh en De Hint worden vanaf 3 april in het weekend bezorgd.

23 maart 2020

Eyckelbergh en De Hint worden voortaan in het weekend bezorgd. Meer tijd, meer aandacht en meer bezorgers voor het vertrouwde nieuws van dichtbij.

Dat betekent dat er voor u het een en ander gaat veranderen.

Ontspannen
De kranten worden nu nog op woensdag en donderdag verspreid. Organiseert u iets in het weekend, publiceert u dat dan twee, drie dagen van tevoren of anderhalve week? Met de verspreiding die verzet wordt naar het weekend, maken wij aan dit dilemma een eind: een week van tevoren een evenement, aanbieding of activiteit aankondigen, geeft de lezer voldoende tijd om plannen te maken.

Bezorging
Het verschuiven van de bezorging van woensdag naar vrijdag/zaterdag heeft ook een praktische oorzaak. Veelal zijn de bezorgers scholieren die doordeweeks minder tijd hebben dan in het weekend. Wij begrijpen goed dat school en sport voorgaan maar het betekent wel dat we soms tegen een tekort aan bezorgers aanlopen.

Dat geldt niet alleen voor onze kranten; het is een landelijk probleem. We weten dat er op vrijdagavond of zaterdagochtend meer jongeren en ouderen zijn die een wijkje willen lopen. Vooral de bezorging in de buitengebieden kwam door de midweekse verspreiding onder druk te staan en is onder meer op te lossen door het bezorgmoment te verschuiven naar het weekend.

Adverteren
Als lezers meer tijd nemen voor de krant, is dat ook goed nieuws voor adverteerders. Aanbiedingen, vacatures en activiteiten krijgen daardoor meer aandacht.

Per advertentie is te bepalen of deze geplaatst wordt in Eyckelbergh (gemeente Bergeijk) De Hint (gemeente Eersel) en eventueel een doorplaatsing in PC55 (gemeente Bladel en Reusel-De Mierden). Sinds vorig jaar werken we nauw samen met PC55 en de samenwerking mag gerust succesvol genoemd worden. De weekendverspreiding geldt vanaf 3 april ook voor dit weekblad. Adverteren in de drie kranten blijft voordelig.

Voor het aanleveren van uw kopij/advertentie geldt dat deze vanaf 3 april op maandag vóór 12.00 uur moet worden aangeleverd.
Eerder mag natuurlijk altijd.

Wilt u meer informatie of wilt u graag een gesprek over de mogelijkheden?
Neem dan contact op met onze redactie via redactie@gielen.nl of via 0497-551 777.

De prijslijst en aanlevervoorwaarden van onze weekbladen kunt u hier vinden