Girlsday bij gielen

4 april 2013

In het kader van GirlsDay ontving Gielen donderdag 4 april 2013 een groep van 7 meisjes uit klas 1TG van het Pius X College uit Bladel.
GirlsDay is een initiatief om meisjes in contact te brengen met techniek. Techniek wordt vaak geassocieerd met vuile handen of zwaar werk en wordt derhalve door meisjes vaak als niet interessant beschouwd: ”Vies werk, voor jongens, niets voor mij!”
De moderne techniek is echter alles behalve vuil en zwaar en heeft meisjes veel te bieden.
GirlsDay maakt meisjes bewuster van de waarde die een opleiding in de techniek kan hebben en geeft hen daardoor een bredere kijk op de arbeidsmarkt.

Pius X CollegeDe groep meisjes kreeg de opdracht om een folder te maken over het park en het gebouw van Weverij de Ploeg, een rijksmonument dat tegenover het pand van Gielen ligt.
Men trok erop uit met een digitale camera. Met de tekst voor de folder in de hand, werden foto’s gemaakt die als ondersteunend beeld moesten dienen. Terug op het bedrijf werd in groepjes aangeschoven achter de computer op de DTP (Desk Top Publishing) afdeling. Onder deskundige leiding van de Girls van Gielen konden de meisjes zelf de foto’s bewerken en samen met de tekst in een opmaakbestand plaatsen. De vormgegeven folder werd daarna digitaal gedrukt, gesneden, gerild en gevouwen.

Bijzonder was dat de lichte scepsis die de meisjes bij aanvang toonden, na verloop van tijd overging in enthousiasme en interesse.
En dat was nu nét de bedoeling!