Lotte Gielen Brabants Kampioen L2 dressuur

1 augustus 2018

[v.l.n.r. Joyce van Opbergen (2e, Tilburg), Lotte Gielen & Meike Kroot (3e, Diessen)]

Zondag 29 juli j.l. vonden de Brabantse Kampioenschappen dressuur plaats in Stevensbeek. Lotte Gielen wist zich hiervoor middels een 2e plaats in de regionale kringkampioenschappen van kring Eindhoven-de Kempen te plaatsen.

Normaal gesproken worden de Brabantse Kampioenschappen verreden in een eerste ronde van 2 ringen van 20 combinaties, waarbij de 5 besten doorgaan naar de 2e ronde van 10 combinaties waaruit uiteindelijk de Brabants Kampioen naar voren komt. Door het zeer warme weer besloot de organisatie echter een paar dagen van tevoren om maar één ronde van 40 combinaties te rijden en hieruit de Brabants Kampioen te halen. Dit alles om de belasting voor mens en dier binnen aanvaardbare waarden te kunnen houden.

De categorie L2 waarin Lotte start, begon ’s morgens al om 8.00 uur en ging door tot 14.00 uur. Lotte startte als 24e en reed met haar paard Indiliana een uitstekende proef. Zelf niet altijd tevreden met haar prestaties en steeds zichzelf willen verbeteren, kwam ze deze keer echter met een grote glimlach uit de ring. “Ik heb heel fijn gereden en heb er een goed gevoel over….. Maar hier rijden de besten van Brabant.” Ook het publiek kon haar prestaties waarderen en een luid applaus werd haar deel.

De organisatie registreert de prestaties “direct” op beeldscherm en nadat Lotte haar paard goed verzorgd had achtergelaten in de trailer werd geconstateerd dat haar gevoel niet verkeerd was geweest. Ze had zich met 72% genesteld op de 1e plaats. En dan is het wachten tot 14.30 uur erg lang……. Na 40 combinaties stond ze nog steeds bovenaan de ranglijst en mocht zich voor de 2e keer in haar carrière Brabants Kampioen noemen.

Met deze prestatie is ze direct geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap wat plaats vindt op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september in Ermelo. Ze is super gemotiveerd om zich daar ook van haar beste kant te laten zien.