Lotte Gielen wint L2 finale Almelose Ruiterdagen.

24 juni 2018

Van 18 t/m 24 juni vonden voor de 52e keer de Almelose Ruiterdagen plaats. Het grootste outdoor paardenconcours van Nederland. Uit heel Nederland wordt deelgenomen aan dit prestigieuze concours wat vanwege haar opzet ook aantrekkelijk is voor de betere dressuurstallen van Nederland.

Lotte Gielen nam deel met haar eigen en zelf opgeleide net 5-jarige paard Indiliana. In regionale wedstrijden heeft deze combinatie al bewezen mee te kunnen strijden om de hoofdprijzen. Op landelijk niveau was dit het eerste toernooi van deze combinatie.

Om zich te kunnen plaatsen voor de finale moesten minimaal 4 wedstrijden gereden worden in de week van 18 t/m 24 juni. Lotte nam deel aan 5 wedstrijden en wist zich met zeer goede uitslagen als 3e te plaatsen voor de finale. Met 2 gerenommeerde ruiters voor zich. Na een week wedstrijden rijden gaan ook de conditie en het uithoudingsvermogen van paard en ruiter meetellen. En wellicht heeft dit bijgedragen aan de uiteindelijke uitslag van deze finale. Waar Lotte merkte dat haar paard meer moeite had om het parcours te rondden, hadden haar concurrenten daar natuurlijk ook last van. Tot haar eigen verbazing, maar dik verdiend, bleek ze na een zenuwslopend wachten op de uitslag uiteindelijk met 217,25 punten (72,4%) de finale gewonnen te hebben.