FTP

Met FTP (file transfer protocol) kunnen relaties van Gielen bestanden uitwisselen. FTP wordt gebruikt om grotere bestanden op te halen (downloaden) of te sturen (uploaden). Diverse relaties van Gielen hebben een eigen – beveiligde – FTP-map. Wilt u een eigen map voor bestandsuitwisseling, neem dan contact op met de dtp-afdeling van Gielen: Tel. 0497-551777 of dtp@gielen.nl.

Voor incidentele gevallen heeft Gielen een verzamelmap op de FTP-server staan. Als er veel kleine bestanden uitgewisseld moeten worden is het raadzaam de bestanden in een map te verzamelen en deze ‘in te pakken’ (.zip, .rar, etc).

UPLOADEN (STUREN)
De uploadmap kunt u als volgt bereiken:
Username: GUEST IN (hoofdletters, spatie tussen T en I)
Password: guest (kleine letters)

Kies bij Bestand Uploaden voor het aantal bestanden dat u wilt uploaden. Klik daarna voor iedere file op Bladeren en selecteer de file die verstuurd moet worden. Als alle files geselecteerd zijn klikt u op Begin Upload.
Indien u uw bestanden in een aparte map wilt plaatsen, dient u voor Begin Upload een nieuwe map aan te maken met Nieuwe Map. Geef deze map een naam en druk op Maak Map. Druk daarna op Begin Upload om de bestanden te verzenden.

DOWNLOADEN (OPHALEN)
De downloadmap kunt u als volgt bereiken:
Username: GUEST OUT (hoofdletters, spatie tussen T en I)
Password: guest (kleine letters)

Kijk in de rechterkolom bij Bestandsnaam of de file die u zoekt zich daar bevindt. Het kan ook mogelijk zijn dat de file zich in een map bevindt. Klik door op deze map tot u de file gevonden hebt. Klik daarna rechts van de filenaam op de pijl die naar beneden wijst. Afhankelijk van uw computer wordt de file direct gedownload of er wordt gevraagd waar de file op uw computersysteem geplaatst moet worden.

FTP VERBINDING MAKEN

 

DOWNLOADS

WEEKBLADEN
Eyckelbergh en Hint: Aanlevering teksten en advertenties
Eyckelbergh en Hint: Prijslijst
Leveringsvoorwaarden Grafische Industrie (NL | EN | DU | FR)

AANLEVERSPECIFICATIES

Voor de productie van offset-drukwerk en digital printwerk hebben wij een correcte certified PDF nodig. Deze PDF kan gemaakt worden met speciaal daarvoor ontworpen software die kijkt of er bijvoorbeeld verkeerde kleurprofielen in het bestand zitten. Als deze software niet voorhanden is kan ook een ongecertificeerde PDF worden aangeleverd.

Afloop_en_Snijtekens

Afloop en Snijtekens

Vanuit Adobe InDesign exporteert u de file het beste naar een PDF/X-1a:2001. Dan worden de transparanties afgevlakt en wordt een PDF 1.3 vervaardigd. Wij kunnen ook PDF/X-3:2002 en PDF/X-4:2008 verwerken. Echter gaat onze apparatuur dan zelf de transparantie afvlakken en kan dit onverwachte beeldverandering tot resultaat hebben.

Het Microsoft Office pakket (Word, Excel, Powerpoint) is in principe ongeschikt voor het maken van een geschikte PDF file voor productie. Vanuit deze pakketten kan geen afloop of snijtekens toegevoegd worden. Als u toch vanuit deze pakketten een PDF file wilt aanleveren, hou daar dan rekening mee. U moet ook altijd een PDF file maken op de computer waarop het product gemaakt is omdat anders lettertypes en marges niet meegenomen worden.

Een correcte certified PDF file (cPDF) heeft dus als belangrijkste kenmerken: 3 mm afloop, snijtekens, lettertypes ingesloten en afgevlakt naar Acrobat versie 1.3 om transparantieproblemen te voorkomen.

Voor digitaal printwerk moeten de beelden een minimale resolutie hebben dan 150 dpi op 100% plaatsing en voor offset-drukwerk is dit 300 dpi.

Gielen heeft de juiste software om PDF files te certificeren en eventuele productiefouten eruit te halen. U kunt bij aanlevering van uw PDF files altijd vragen of wij uw files eerst willen controleren.

 

E-service

Met de internet-module E-service kan inzicht verkregen worden in de orders en orderhistorie. Ook kan men met deze tool voorraden beheren (inzien en afroepen). Door de orderhistorie te raadplegen kunnen repeatorders geplaatst worden.Het unieke van E-service is echter dat de pdf-file waarmee het druk- of printwerk geproduceerd is, geopend kan worden om te zien of men de juiste versie heeft.

Voor E-service zijn inloggegevens verplicht en de pdf files zijn voorzien van een watermerk en beveiligd. Een inlogcode kan aangevraagd worden door op E-service in te loggen en een inlogcode aan te vragen.