DOWNLOADS

WEEKBLADEN
Eyckelbergh en De Hint: Aanlevering teksten en advertenties
Eyckelbergh en De Hint: Prijslijst
Eyckelbergh en De Hint: Prijslijst Kerstkrant 2022

Leveringsvoorwaarden Grafische Industrie (NL | EN | DU | FR)

AANLEVERSPECIFICATIES

Voor de productie van offset-drukwerk en digital printwerk hebben wij een correcte certified PDF nodig. Deze PDF kan gemaakt worden met speciaal daarvoor ontworpen software die kijkt of er bijvoorbeeld verkeerde kleurprofielen in het bestand zitten. Als deze software niet voorhanden is kan ook een ongecertificeerde PDF worden aangeleverd.

Afloop_en_Snijtekens

Afloop en Snijtekens

Vanuit Adobe InDesign exporteert u de file het beste naar een PDF/X-1a:2001. Dan worden de transparanties afgevlakt en wordt een PDF 1.3 vervaardigd. Wij kunnen ook PDF/X-3:2002 en PDF/X-4:2008 verwerken. Echter gaat onze apparatuur dan zelf de transparantie afvlakken en kan dit onverwachte beeldverandering tot resultaat hebben.

Het Microsoft Office pakket (Word, Excel, Powerpoint) is in principe ongeschikt voor het maken van een geschikte PDF file voor productie. Vanuit deze pakketten kan geen afloop of snijtekens toegevoegd worden. Als u toch vanuit deze pakketten een PDF file wilt aanleveren, hou daar dan rekening mee. U moet ook altijd een PDF file maken op de computer waarop het product gemaakt is omdat anders lettertypes en marges niet meegenomen worden.

Een correcte certified PDF file (cPDF) heeft dus als belangrijkste kenmerken: 3 mm afloop, snijtekens, lettertypes ingesloten en afgevlakt naar Acrobat versie 1.3 om transparantieproblemen te voorkomen.

Voor digitaal printwerk moeten de beelden een minimale resolutie hebben dan 150 dpi op 100% plaatsing en voor offset-drukwerk is dit 300 dpi.

Gielen heeft de juiste software om PDF files te certificeren en eventuele productiefouten eruit te halen. U kunt bij aanlevering van uw PDF files altijd vragen of wij uw files eerst willen controleren.

E-service

Met de internet-module E-service kan inzicht verkregen worden in de orders en orderhistorie. Ook kan men met deze tool voorraden beheren (inzien en afroepen). Door de orderhistorie te raadplegen kunnen repeatorders geplaatst worden.Het unieke van E-service is echter dat de pdf-file waarmee het druk- of printwerk geproduceerd is, geopend kan worden om te zien of men de juiste versie heeft.

Voor E-service zijn inloggegevens verplicht en de pdf files zijn voorzien van een watermerk en beveiligd. Een inlogcode kan aangevraagd worden door op E-service in te loggen en een inlogcode aan te vragen.