september 30 2022

Jingle Bells! Start op tijd met je eindejaarsdrukwerk

Tags | Inspiratie Ontwerp

December lijkt nog ver weg, maar onze drukkers staan al in de startblokken. Agenda’s, kalenders, kerstkaarten en cadeauverpakkingen zullen over de persen rollen komende maanden. De feestdagen zijn hét moment om uit te pakken met je communicatie.

Voor een kerst zonder stress is het nu al belangrijk om na te denken, én aan de slag te gaan met, jouw eindejaarsdrukwerk. Wij hebben 5 tips voor een feestelijk uiteinde:

 

1. Test voordat je groots inzet.

Voordat je met grote budgetten (online) gaat adverteren, wil je weten hoe jouw doelgroep reageert op verschillende boodschappen. Waarschijnlijk heb je van eerdere jaren al enige kennis opgedaan. Gebruik deze kennis goed en zorg ervoor dat je boodschap zo goed mogelijk vertaald wordt naar een ontwerp.

Laat eventueel van je ontwerp een fysieke proefdruk maken. Nu heb je nog tijd om over je ontwerp na te denken, het met collega’s te bespreken en eventueel aan te passen.

 

2. Stuur een kerstkaart

Het sturen van een kerstkaart is de laatste jaren afgenomen. Even een appje of mail sturen is makkelijker, maar wel onpersoonlijker. Juist daardoor is het ontvangen van een kerstkaart met een sympathieke boodschap een echt geluksmomentje geworden.

Ontwerp een kerstkaart in je eigen huisstijl voor herkenbaarheid. Maar wil je jouw boodschap goed overbrengen? Voeg dan een persoonlijk berichtje en naam van de ontvanger toe. De naam van de ontvanger toevoegen is trouwens niet moeilijk, maar maakt een wereld van verschil. Je kan ons een excel lijst sturen met ontvangers. Onze creatieve studio doet vervolgens de rest, van ontwerp tot drukwerk en verzending.

Vergeet de envelop niet! Deze kan je ook krijgen in allerlei formaten en kleuren. Ook kan je deze door ons laten adresseren, insteken en op de post doen.

3. Pak uit met bedrukte cadeauverpakkingen!

We vinden het allemaal leuk om iets te krijgen, maar een cadeau uitpakken is nog leuker! Met een mooi bedrukte doos, bereik je 100% je doelgroep. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan en creëer een gedenkwaardige unboxing-ervaring.

Wijndozen, cadeautassen, kerstpakketten of een luxe chocoladeletter doosjes, de mogelijke formaten zijn eindeloos. Zelfs cadeaupapier, lint en vloeipapier kan bedrukt worden met je eigen ontwerp.

Is dit iets te veel van het goede? Je kan het ook simpel houden door een eigen sticker te ontwerpen.

Chocoladeletter doosje bedrukken

 

4. Kortings- of cadeaubonnen

Voor andere shoppen blijft lastig. Een mooie cadeaubon is altijd een klassieker om op terug te kunnen vallen. Ben je een retailer? Zorg dat je cadeaubonnen hebt klaarliggen als de mensen cadeau’s gaan shoppen. Dit begint na halloween ongeveer.

Iets extra’s meegeven in december? Stuur vaste klanten een persoonlijke waardecheque of verras je medewerkers met een persoonlijke cadeaubon. Hoe persoonlijker, hoe mooier.

Waardecheque Adream Reykjavik

 

5. Kalender voor het nieuwe jaar

Het liefst wil je dat mensen langer aan je denken dan alleen met de feestdagen. Een kalender is daarvoor het ideale cadeau! Voor veel mensen is een kalender een nuttig stukje decoratie.

Als je een kalender weggeeft aan collega’s die op kantoor werken, kies dan een driehoeksmodel of andere vorm bureaukalender. Werken je relaties vooral in productiehallen, keukens of bouwketen? Dan is een wandmodel handiger.

TIP Vergeet de periode na de feestdagen in 2022 niet!

Gielen kalender 2022

 

6. Kerstdecoratie

Vijf maanden tevoren een versierde kerstboom op kantoor zetten, is misschien wat vroeg, maar dit is wél het moment om alvast na te denken over de kerstversiering.

Maak alvast nieuwe afbeeldingen voor je website en ga aan de slag met leuke visuals voor social media. Steek je menukaart in een feestelijk jasje en versier je etalage, productiehal of kantoor met papieren kerstversiering of raamstickers.

Wil je samen met ons je eindejaarscampagne of gepersonaliseerde cadeauverpakkingen uitwerken? Neem vrijblijvend contact met ons op.